Βιογραφικό

Βεργουλίδης Γεώργιος

Ο χειρουργός παίδων Γεώργιος Βεργουλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τις Σέρρες. Εισήχθη το 2006 μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου αποφοίτησε το 2012 με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ». Ακολούθησε η απόκτηση ειδικότητας Χειρουργικής Παίδων στο τριτοβάθμιο ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Dietrich Bonhoeffer Klinikum του Neubrandenburg Γερμανίας.

Το τμήμα Παιδοχειρουργικής αντιμετώπιζε πέρα από τα κλασικά περιστατικά παιδοχειρουργικής τόσο παιδοτραυματολογικά (Überregionales Traumazentrum) όσο και παιδοουρολογικά περιστατικά, από πρόωρα μέχρι και την ηλικία των 16 ετών.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του εργάστηκε για έναν χρόνο στην Παιδιατρική Κλινική και στη ΜΕΘ παίδων/νεογνών/πρόωρων του ίδιου νοσοκομείου.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου ειδικότητας εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄. Από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι και τη μετεγκατάστασή του διετέλεσε ως Επιμελητής Α΄ και Υπεύθυνος του τομέα παιδοτραυματολογίας και του τομέα λαπαροσκοπικής χειρουργικής του Dietrich Bonhoeffer Klinikum.

Ο ιατρός είναι κάτοχος διπλωμάτων υπερήχου κοιλίας, θώρακος και θυρεοειδή αδένα για παιδιά (Pädiatrischer Grundkurs Ultraschalldiagnostik, Magdeburg/Aufbaukurs Ultraschall-Diagnostik für Pädiater, Frankfurt am Main).

Ο ιατρός είναι παντρεμένος με τη γενική χειρουργό Αγάθη Λυκογιάννη-Βεργουλίδου και έχουν δύο παιδιά.